15 moduri in care spoturile video genereaza trafic si clienti

Adaugarea unui spot video in sistemul propriu de marketing va 15-moduri-in-care-spoturile-video-genereaza-trafic-si-clientigenera trafic si clienti. Iata cum:

Esti pregatit de filmare? Prin adaugarea unui spot video in mixul de marketing iti va aduce o crestere de vizibilitate in online si va genera trafic si noi clienti. Ca sa reusesti asta, nu trebuie sa-ti devalizezi conturile – daca citesti articolul pe smartphone, tableta sau laptop – deja ai aproape tot echipamentul necesar pentru un spot de online. Mai jos descriem 15 moduri in care demonstram cat de util este un spot video afacerii tale. Asa ca… citeste cu atentie ce urmeaza, respira adanc si apasa butonul “REC”:

1. Spotul video iti imbunatateste substantial vizibilitatea in cautari.

Cu siguranta stiai asta deja. Cauti ceva pe net si primele 3 rezultate sunt toate spoturi video. Google si Bing doresc sa-ti arate spotul ca parte a mixului. De fapt, daca competitia te invinge mereu in algoritmurile de cautare si nu foloseste spoturi video – ai toate sansele sa-i depasesti de acum inainte doar prin simpla adaugare a unui spot video.

2. YouTube este motorul de cautare numarul 2 global.

Din ce in ce mai multi oameni cauta direct in YouTube solutii pentru probleme. Daca spotul tau ii poate ajuta sa innoade o cravata, acordeze o chitara sau sa-si imbunatateasca rata de citire a emailurilor, YouTube le va servi solutia – pentru tine asta se traduce in trafic si clienti.

3. Peste un miliard de oameni urmaresc cel putin un spot YouTube in fiecare luna.

Ca si rezultate, asta aseaza YouTube imediat dupa Facebook in clasamentul rezultatelor, plus ca spoturile de pe YouTube se distribuie organic pe Facebook. Tu trebuie sa stii ca exista o gramada de ochi, si nu toti ochii urmaresc spoturi cu pisoi.

4. Spotul video este cel mai captivant mediu online.

Cand produci un spot video oamenii pot vedea expresiile faciale si auzi pasiunea din voce. Poti demonstra usor cum lucreaza produsele tale sau cum utilizatorul poate obtine maximul de la un anumit produs sau serviciu. Poti include imagini si ilustratii, animatii si efecte. Poti folosi muzica inspirationala si cuvinte care conving.

5. Spotul video iti va creste rata de conversie online.

Aici, la TeaM Target, am descoperit ca oamenii care privesc un spot video sunt cu 700% mai dispusi sa completeze un formular de contact online – fata de vizitatorul uzual. Aceasta se intampla – conform declaratiilor vizitatorilor – pentru ca ne vad in actiune, ajungem sa le castigam increderea – deci sunt mult mai predispusi sa interactionam ulterior.

6. Acum poti crea linkuri direct din spotul de pe YouTube catre site-ul propriu.

YouTube a introdus o noua caracteristica in video manager – cu care poti crea un link direct din spot catre site-ul tau sau magazinul online. Aceasta este o unealta incredibil de puternica prin care iti conduci prospectii catre pagina proprie.

7. Castigi o MULTIME de expunere cu doar un singur spot.

Odata creat si incarcat pe YouTube (Vimeo, DailyMotion, etc), spotul poate fi incorporat in site-ul sau blogul propriu pentru a ii creste rata de expunere. Dar nu te opri aici: promoveaza-l (generind trafic) si pe Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Google Plus, newslettere, emailing, podcasturi si in orice alt canal media la care te poti gandi. Acelasi spot poate fi incarcat direct pe Facebook pentru si mai mult trafic si conversie.

8. Chiar daca esti sfios in fata camerei, tot poti beneficia de avantajele spotului video.

Nu trebuie neaparat sa apari chiar tu in spotul video. Poti folosi captura de ecran si voice-over. Poti inregistra un webinar. Poti folosi animatie gratuita sau ieftina. Poti folosi profesionisti pentru video si voce – in limitele bugetului. Si tot asa…

9. Spotul video nu este (sau nu ar trebui sa fie) foarte scump.

Daca ai deja un laptop, tableta sau smartphone – ai deja o camera video. Un trepied bun pentru smartphone este chiar ieftin. Sau poti adapta un trepied vechi sau stricat.

Exista o multime de softuri gratuite pentru editare – sau poti cumpara unul mai ieftin pentru uz propriu. Este adevarat ca nu ai prea multe facilitati sau capacitate grafica, dar isi fac treaba decent.

10. Spotul video te ajuta sa atingi si sa captezi o audienta diferita.

Forbes raporteaza ca in jur de 6 din 10 executivi prefera sa vizioneze un spot video decat sa citeasca un text. Dar nu doar executivii fac asta. O multime imensa de oameni invata mai usor privind spoturi video. Probabil ti s-a intamplat chiar si tie, urmarind un spot gen “how to”. Poti intotdeauna adauga si scriptul pentru cei care prefera sa citeasca. Daca nu ai un spot video – practic inchizi usa in fata multor posibili viitori clienti.

11. Spotul video continua sa genereze rezultate in timp.

Un spot video postat pe YouTube si incorporat in blog sau site va continua sa atraga noi vizitatori si sa genereze trafic pentru afacerea ta multi ani de acum incolo. In fiecare zi apar noi vizualizari pentru spoturile incarcate chiar si acum cativa ani – de exemplu seria Campus TV – despre turism pe valea Buzaului.

12. ROI (rata de returnare a investitiei) pentru un spot video este intotdeauna pozitiva.

Sa presupunem ca ai creat un spot util si l-ai incarcat pe YouTube. Costurile de productie pot varia de la aproape zero pana la mai multe sute de euro – dar chiar si daca ne-ai angaja pe noi, tot nu ai sari de 1000 de euro. Acum, compara aceste costrui cu cele ale unui anunt in print sau alt mediu non-interactiv. Doar un sfert de pagina poate ajunge la peste 1000 de euro – si nu este decat o (1) aparitie! si… sa stii ca de obicei nimeni nu iti vinde doar o singura aparitie. Din momentul in care ziarul nu mai este citit, anuntul tau isi pierde absolut orice valoare. Iar despre aparitia la TV… hai sa nu incepem aici discutia asta…

13. Daca produsul sau serviciul tau este “demonstrabil”, spotul video este cea mai buna varianta de prezentare.

Poate parea evident, dar daca ai un produs sau serviciu care necesita sa fie vazut pentru a fi crezut sau inteles, chiar nu exista o mai buna varianta ca spotul video. In plus, cercetarile de piata demonstreaza ca orice produs / serviciu este mai usor cumparat de clienti dupa ce acestia vizioneaza un spot video demonstrativ.

14. Spotul video te ajuta sa atragi atentia oamenilor direct pe smartphone.

Conform studiilor Emarketer, 72.1 milioane de utilizatori de smartphone din USA si 27.4 milioane de utilizatori de smartphone din Europa au urmarit spoturi video direct de pe smartphone cel putin o data pe luna in 2013. aceste cifre vor creste la 86.8 milioane in Usa si 32.7 milioane in Europa, in 2014.

15. Spotul video le inspira consumatorilor incredere.

In 2013, Mediapost a raportat ca 57% din consumatori spun ca spoturile de prezentare ale unui produs / serviciu le ofera mai multa incredere la cumparare si ii face mai putin predispusi sa returneze acel produs / serviciu – fata de 52% in 2012. Similar, Internet Retailer a facut un studiu care demonstreaza ca prospectii care vizioneaza spotul de produs sunt cu 85% mai predispusi sa cumpere produsul fata de cei care nu vizioneaza spotul.

In concluzie, TU esti pregatit de filmare?!

Deja ai folosit spoturi video pentru afacerea ta? Care au fost rezultatele?

Daca nu, care sunt cele mai mari temeri fata de folosirea acestui tip de promovare? Spune-ne si noua: contacteaza-ne sau lasa un comentariu aici.

 

TEaM Target – Creative Affordable Social Media & More...
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s