Cat de importanta este muzica de calitate in productia video de calitate

Un material video bun necesita o muzica de fundal buna. Punct.

Nu trebuie sa intelegeti ca piesa downloadata cu 40 de dolari de pe un site royalty-free (ha, ha, traim in Romania… cum sa dai 40 $ pe o piesa, in loc s-o furi?!?), sau incercarea compozitionala a unui prieten talentat nu ar fi bune. Dar, pentru a produce un spot cu adevarat bun, muzica buna este esentiala.

Aceasta axioma se aplica indiferent de ce gen de video faceti sau ce gen de muzica folositi.

Iata cateva exemple:

Muzica pentru productia video non-profit

Productia unui spot pentru o organizatie non-profit implica o misiune de a predispune la emotie, foarte multe elemente vizuale si audio din combinatie pot spune detaliile povestii, vocile sau vorbitorii transmit experiente cu pasiune, vizualul ilustreaza momente dramatice puternice. Bine filmat, cu un scenariu coerent si o editare profesionista – dara fara muxica – toate acestea pot produce un spot eficient. Insa adaugati la acestea si un fundal muzical oarecare – deja intreaga compozitie capata alte valente. Daca insa fundalul nu este unul oarecare, ci o compzitie muzicala unitara si dramatica – deja vorbim despre un succes evident!

Muzica pentru un spot tip corporate

8-mixing

In productia unui spot tip corporate – indiferent de scop (marketing, investitori, HR, “despre noi”, etc) – cel mai comun mecanism este utilizarea exclusiva a filmarilor gen b-roll si / sau grafica fluida si animatii. Cu un scenariu bine scris, doar elemente vizuale puternice pot spune povestea destul de bine si creativ, in final fiind destul de atractive pentru spectatori. Insa pentru a avea cu adevarat succes, acest tip de video are nevoie de o muzica buna pe fundal, care sa se integreze corect in linia povestii. Orice alta varianta va produce plictiseala chiar inainte ca spotul sa ruleze. Plictiseala la o intalnire inseamna ca spectatorii sunt mai atenti la telefon decat la vorbitor. Plictiseala online inseamna ca spectatorul este pe alt tab, sau a apasat deja stop si a trecut pe alt site. Ceea ce dorim este sa captam atentia, sa captam interesul spectatorului.

Muzica pentru documentare sau lungmetraje

Productia unui film documentar sau de lung metraj – cu minime sperante de acceptare la festivaluri sau auditii – practic NU EXISTA fara o coloana sonora serios si profesionist gandita si montata. Doar coloana sonora in sine poate ridica foarte mult orice productie de acest gen, chiar in ciuda unui vizual medocru.

Exista insa solutii!

Utilizarea mai multor compozitii de tip royalty-free, atent selectionate, decupate si apoi re-mixate de un profesionist va reusi sa faca diferenta in productia dvs video.

Concluzie:

Trebuie sa acordati intotdeauna o foarte mare atentie coloanei sonore – chiar daca aceasta poate insemna de obicei costuri suplimentare!

Advertisements

One thought on “Cat de importanta este muzica de calitate in productia video de calitate

  1. Pingback: Cum se face un spot video promotional – in 5 pasi | TEaM Target

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s