Spoturile video pot creste ratele de conversie a clientilor?

Daca se spune ca o imagine face cat o mie de cuvinte, atunci la fel de bine am putea spune ca un video poate face cat o mie de vanzari. Daca luam in calcul ca spoturile video apar in 70% dintre primele 100 de rezultate al cautarilor online si ca spectatorii acestor spoturi sunt cu 64-85% mai predispusi sa cumpere dupa vizionarea unui spot video – inseamna ca soturile video reprezinta o forta de marketing foarte greu de ignorat. Iata de ce:

Videomarketingul online in sfarsit a atins varsta maturitatii. Nu mai trebuie sa facem fata unor conexiuni incete si care se intrerup usor, tehnologii incompatibile sau reclame plicticoase care cersesc in numele afacerii noastre. In zilele noastre, companii cu management istet si antreprenori inovatori transforma mediul online de distributie intr-un veritabil corn al abundentei pentru comunicatii: o “autostrada” a cererii si ofertei.

Cat de bine convinge spotul video online?

Un enorm avantaj al spoturilor video online consta in faptul ca oamenii prefera – in marea majoritate – sa priveasca, in loc sa citeasca. Ganditi-va cand ati citit ultima daa un ziar, fata de ultima data cand ati urmarit stiri online sau la TV. Practic, cuprinde orice tip de industrie si orice tip de populatie.

Sistemul de depozite online StacksAndStacks.com a raportat ca vizitatorii online sunt cu 144% mai predispusi sa cumpere dupa ce au vizionat un spot video, fata de cei care nu au vazut spotul.

Si dealerul de piese auto Advance Auto Parts a descoperit rezultate uimitoare – prin introducerea de spoturi educationale si explicative pe site-ul propriu si pe pagina de facebook: vizitatorii care urmaresc un spot video stau de doua mai mult pe pagina si viziteaza un numar dublu de articole fata de cei care nu vizioneaza spotul. Posibilitatea de distributie pe facebook creste si mai mult rata de acoperire a ofertelor comerciantului.

advanced-auto-parts-conversion-video

Utilizarile unice ale videomarketingului

Cresterea ratei de conversie a clientilor inseamna ceva mai mult decat simpla incarcare a unui spot promo pe youtube sau ep site-ul propriu. Trebuie gasit aacea caracteristica creativa care sa imbunatateasca experienta cumpararii produsului sau placerea navigarii pe site. De exemplu, FlipSeek a creat o tehnologie – Live Link Video – care permite incastrarea de hotspoturi in spotul video – care sa permita ca acesta sa devina ‘clickabil’. Va place tinuta prezentata de model mai jos? Puteti apasa pe hotspot si ajunge in pagina dorita, de unde adaugati simplu produsele in cosul de cumparaturi.

livelinkvideo-example

Chiar daca nu vindeti produse intr-un magazin online, tot puteti beneficia de avantajele personalizarii ofertei din spotul video. Iata ca exemplu pagina Lands’ End – care incearca constant sa imbunatateasca experienta clientilor – ajungand acum chiar sa angajeze personal specializat pentru chat online de suport clienti. Aceasta tehnica functioneaza inclusiv pe multe aparate mobile, inclusiv iPad, Android sau iPhone, si foloseste locatia clientului pentru a face recomandari.

lands-end-video-customer-service

De foarte multe ori, videomarketingul poate inspira sau inhiba – in acelasi timp. Un exemplu este campania Dove “Campaign for Real Beauty” – momentul in care s-a deconspirat ca au fost folosite persoane reale care au trecut printr-un proces transformational complet – digital si cosmetic. La momentul lansarii, campania a primit un sprijin foarte bun, in special din partea femeilor tinere, care regaseau multe aspecte legate de increderea in sine si imaginea proprie. Nu dupa foarte mult timp insa, tot acest sprijin a disparut cand s-a descoperit ca “frumusetile” prezentate au suferit ceva tratamente substantiale cosmetice si mult retus digital.

Cea mai buna modalitate sa faceti spoturile sa devina virale este sa implicati clientii. Un excelent exemplu este cel al Billabong’s I Surf Because… . Surferii trebuie sa aleaga un spot, sa introduca o afirmatie personala si apoi au optiunea de a distribui rezultatul pe retele sociale sau email, o buna campanie de branding pentru Billabong. Inainte de a putea distribui spotul, clientul trebuie sa completeze un scurt formular cu numele, adresa email, varsta, sexul si locatia.

billabong-i-surf-because

Viitorul in video online

In viitor, va puteti astepta sa vedeti din ce in ce mai des spoturi video online presonalizate, asa cum a facut Eyeview pentru clientii sai. Spotul personalizat permite o mult mai buna si precisa segmentare a unei reclame fata de o foarte clar definita audienta. Spoturile pot fi dezvoltate in asa fel incat sa se concentreze pe oferte in timp real, starea vremii sau chiar pentru o anumita ora a zilei.

eyeview-ads

Pana acum, rezultatele sunt promitatoare: conform Eyeview, rezultatul noilor reclame inseamna o crestere de 100% a imaginii de brand, cu 73% mai multe recomandari si distribuiri si o crestere de 37% a numarului de reveniri pe pagina web a companiei. Pentru firme si afaceri, este o situatie clara win-win: spoturile video sunt mult mai relevante pentru localnici, dar au si mult mai buna eficienta si rata de penetrare la audienta tintita.

Ce pasi trebuie urmati in continuare?

Doriti si dvs sa incorporati aceste cifre in rezultatele propriilor campanii de marketing? Iata pasii importanti care trebuie urmati:

  • Camera dvs digitala si indiferent de cata creativitate dispuneti, nu vor reusi sa faca fata. Angajati o companie locala specializata in productie video pentru a va filma si monta spoturile video. Veti dori sa beneficiati de toate avantajele unui set corect luminat si aranjat.
  • Prezentati produsul din cat mai multe unghiuri posibile. Aratati cum este asamblat si puneti accentul pe cele mai bune caracteristici si pe beneficii.
  • Cautati si descoperiti modalitati prin care sa implicati clientii fideli in campania de marketing si chiar in productia spotului video.
  • Gasiti caile prin care sa asigurati spotului o viata cat mai lunga, prin segmentarea sa pe diferite arii geografice, demografice sau grupuri de public tinta.
Advertisements

One thought on “Spoturile video pot creste ratele de conversie a clientilor?

  1. Pingback: Cum sa va creati propriul spot video cu un buget minimal | TEaM Target

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s